Akkor egy rövid kis beszámoló egy elsőbálozótól
Ha valakit kihagyok, attól előre is elnézést kérek.Nagy lelkesedéssel vágott neki maroknyi viharsarki csapatunk a rallye-nak. kzolee-né Salgótarjánban töltötte tanulóéveit, illetve rally III. osztályban sokat versenyzett itt navigátorként, még a dinoszauruszok kipusztulása előtt
Így volt egy kis motiváció az oldalborda részéről is, nem csak a zsibbadt férj akart nagyon menni.
Az odaúton már szinte folyamatos telefonkapcsolatban voltunk Zsiráffal, és állandó helyzetjelentéseket adtunk, ki - hol jár. Ekkor már világos volt, hogy az északkeletiek már hangolnak egy napja a bulira
Szépen odataláltunk, a parkolóban Zsiráf és Májki fogadott, gyors kézrázás, autómustra 5 másodpercben, majd egy kérdés: iszunk egy pálinkát?
Vittem magammal egy palack barackot, megkóstoltuk, erre Mike hozza elő a Gönci barackot... Azt is megkóstoltuk, mikor kiderült, hogy a többiek is itt vannak, egy parkolóval feljebb...
Felmentünk, és tényleg ott volt vagy 25 autó... Megelevenedett a fórum
Az eddig csak képen csodált gépek mind ott sorakoztak, és egy szinte végeláthatatlan bemutatkozósdi vette kezdetét. Egy elsőbálozónak kicsit nehéz hirtelen harminc új nevet + hozzá tartozó fórumnevet + arcot memorizálni, de azért próbálkoztunk. Mindeközben élőben csodáltam az autókat, kisebb megszakításokkal (Misikém, iszunk egy pálinkát-sört-bort
) próbáltam bemutatkozni és beszélgetni pár mondatot mindenkivel. Majd Boge kiosztotta a pólókat, elfoglaltuk a szállást, és irány a kosármeccs. Dénes jelezte, hogy lesérült pár napja, úgyhogy a másik beugrós Lázadót elvesztettük. Én 5 percet próbáltam vállalni előzetesen, így vagy 15 percig gyengítettem a Lázadókat. A papáknál Mike valami fantasztikusan játszott, még fogni is alig lehetett. Az eredmény önmagáért beszél, sajnos nem bírtam nagyon oxigénnel
A meccs után egy gyors zuhany, majd vissza az autókhoz, beszélgetés, majd vacsora. A vacsi finom volt, de Misikém elfáradt a végére, felkísértük a szobába
Utána megint vissza az autókhoz, még egy-két aperitív és az élet nagy dolgainak kibeszélése. Apuschék E12-ében gim helyet bérelt magának egy óvatos órácskára, és álmodozott kicsit
Simiroli ekkor hívott, hogy reggel indulnak csak, nem fognak ideérni a rally-ra.
Ezután egy jó kis szalonnasütés jellegű esemény következett, ami nekem alföldi gyereknek egy kicsit furcsa volt: Megmelegítettek egy vas eszközt, abba beletették a szalonnát, és a zsírjával készítették nekünk a "csurgatott kenyeret". Viszont nagyon finom volt!
Másnap reggel a reggelinél meglepődtünk, hogy tojásrántotta van, pedig jóformán mindenki svédasztalost kért. Az üzletvezetőt kérdőre vontuk, belekukucskált a papírokba, és kiderült ők tévedtek, és hozzáfogtak a megrendelt reggeli tálalásának
Az eligazítás után rajtszámragasztás és start!
Az első szakasz zökkenőmentesen zajlott, minden rendben volt. A második szakaszon (mint végül kiderült, szoftverhiba miatt) egy lekanyarodás rosszul volt jelölve, az itiner szerint a szántóföldön kellett volna folytatni az utat
Persze ez mindenkit megkavart, de ne panaszkodjak, én a szivatós itinerre szavaztam
Az időellenőrzőhöz késve érkeztünk. Anyusch azt mondta, hogy a kishídig tartsuk be a megengedett sebességet, mert ha nem, ki leszünk zárva! Elindulunk, lakott terület vége tábla, majd egy irgalmatlan emelkedő... Ja, köszi, a 20i jó ha hatvannal fel tud itt menni, nemhogy 90-nél gyorsabban
Aztán kezdődött a zúgatós szakasz, amit rettentően élveztem. Gyönyörű erdős részen, jó levegőn "faltuk" a szerpentint. Majd némi autókázás után, az ügyességi helyszínére érkeztünk, csak épp az ellenőrző pont nem ért még oda
Igazából mindegy is volt, lehetett még dumálni
Az ügyességi nem sikerült valami jól, de ezzel nem csak mi voltunk így
Ezután az utolsó szakasz már nem hozott meglepetést, a kiindulóponthoz kellett visszatalálni. A parkolóban gyülekeztek a beérkezők, Roliék is itt voltak már. Megkaptam a cuccaimat tőle (+ egy kis ajándékot) azután ebéd, majd díjkiosztó. Sajnos a lányom lázas volt így haza kellett indulnunk. Elbúcsúzkodtunk remélem mindenkitől, jövőre biztosan itt leszünk újra! Remélem akkor már 3 naposra is sikerül.