collins
+8 év az autóm javára.
Administrator
Nem elérhető
18i 82/11 B6 81/11
|
|
« Válasz #5370 Dátum: 2009. január 15. 19:13:25 pm » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"It is like an aircraft. If you replace parts and keep it up, it will go on forever."
|
|
|
VA E21
Vendég
|
|
« Válasz #5371 Dátum: 2009. január 15. 19:26:45 pm » |
|
Johanna és Collins az új autóban + Egy két érdekesség:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
collins
+8 év az autóm javára.
Administrator
Nem elérhető
18i 82/11 B6 81/11
|
|
« Válasz #5372 Dátum: 2009. január 15. 19:54:07 pm » |
|
valakinek van pc guru előfizetése?
|
|
|
Naplózva
|
"It is like an aircraft. If you replace parts and keep it up, it will go on forever."
|
|
|
rnie
Vendég
|
|
« Válasz #5373 Dátum: 2009. január 15. 20:19:20 pm » |
|
Notebook szakmai kérdés: elsősorban internetes és Office munkához keresek gépet. nagyjából 15,4-es monitorra gondoltam, 100.000ft környékén. Intel processzor, XP, etc:) Érdemes-e Pentium processzort venni, vagy jó a Celeron? Ilyeneket látok. Celeron M, Celeron Dual Core, Pentium Dual Core - nyilván ez a legdrágább, de nem tudom, mivel tud többet... Memória könnyen bővíthető, 1-ről a kettőre? A minőségben Acer, Fujitsu, Asus, Dell közül jól sejtem, h Dell-t kéne keresni? melyik kerülendő? Acer?
Illetve van-e valakinek nagykeres kedvezménye? A saját bt-énkre venném elsősorban, bár ott van elég gép, így ha elég olcsón hozzájutok, akkor ebben rugalmas vagyok:) kb 100.000 a keret, esetleg kicsivel több.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
collins
+8 év az autóm javára.
Administrator
Nem elérhető
18i 82/11 B6 81/11
|
|
« Válasz #5374 Dátum: 2009. január 15. 21:16:15 pm » |
|
mivel kerülöm a magyar posta nevű intézményt, fogalmam sincs az alábbi dologról. egy csomagot szeretnék elküldeni valahova, a benne lévő cuccért cserébe pénzt várok. ez az utánvét? hogy megy a folyamata a dolognak? oké, feladom, ennek nyilván vannak költségei (amik már ne engem terheljenek), és mikor kapom meg a pénzt a cuccért? bocs a hülye kérdésekért, ez van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pic
Vendég
|
|
« Válasz #5375 Dátum: 2009. január 15. 21:45:05 pm » |
|
mivel kerülöm a magyar posta nevű intézményt, fogalmam sincs az alábbi dologról. egy csomagot szeretnék elküldeni valahova, a benne lévő cuccért cserébe pénzt várok. ez az utánvét? hogy megy a folyamata a dolognak? oké, feladom, ennek nyilván vannak költségei (amik már ne engem terheljenek), és mikor kapom meg a pénzt a cuccért? bocs a hülye kérdésekért, ez van.
Igen ez az utánvét.Feladod(megméreted, és megkérded mennyi lesz a posta klt.), címzett átvételkor fizet, posta hozza a zsetont.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cápa730
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5376 Dátum: 2009. január 15. 21:50:26 pm » |
|
-Megteheted azt is, hogy elviszed a postára és a "vételárhoz" hozzáaadod a postaköltséget és utánvétesen adod fel. Amint a címzett átveszi a motyót,a posta kihozza neked a zsét. Ebben az esetben sajnos megvan az a rizikó, hogy ha a partner úgy gondolja, hogy mégsem veszi át, egy adott idő után a posta visszaküldi neked. Te meg elbukod az oda-vissza postaköltséget, ami értéktől függően elég tetemes zseton is lehet. -Praktrikusabb, megnyugtatóbb megoldás: Netről kiszámítod az ajánlott postaköltségét(súly alapján), vagy időgarantált csomagköltséget,(érték alapján) (Vagy elviszed a postára és megtudakolod a csajoktól a postaköltséget.) Az ezzel megnövelt összeget a partner elküldi a bankszámládra, vagy rózsaszín postai csekken a címedre. Amikor megérkezik a zseton, postára adod a motyót. Ha esetleg elvész a posta útvesztőjében, neked akkor is kezedben a papír, hogy te feladtad. Nem lehet megkérdőjelezni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 15. 22:25:40 pm írta Cápa730 »
|
Naplózva
|
BMW ÜBER ALLES ! 06-30-264-5107 06-1-284-2905
|
|
|
Miki 24V
Nem elérhető
30/ 402 20 24
|
|
« Válasz #5377 Dátum: 2009. január 15. 22:11:28 pm » |
|
Johanna és Collins az új autóban + Egy két érdekesség: Csinál a BMW Velorexet,vagy mi?
|
|
|
Naplózva
|
E12 520/6 -1978 E12 520/6 -1979 E12 520/6 -1980 E28 525e
|
|
|
Boge
Moderátor
Nem elérhető
Ne vedd el!
|
|
« Válasz #5378 Dátum: 2009. január 15. 22:23:07 pm » |
|
Boge! Legújabb tag: bogenavi. Rokonod? Nem. Mozaikszó. Kitalálod?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bento
Nem elérhető
I run the Death Star
|
|
« Válasz #5379 Dátum: 2009. január 15. 23:09:41 pm » |
|
Notebook szakmai kérdés: elsősorban internetes és Office munkához keresek gépet. nagyjából 15,4-es monitorra gondoltam, 100.000ft környékén. Intel processzor, XP, etc:) Érdemes-e Pentium processzort venni, vagy jó a Celeron? Ilyeneket látok. Celeron M, Celeron Dual Core, Pentium Dual Core - nyilván ez a legdrágább, de nem tudom, mivel tud többet... Memória könnyen bővíthető, 1-ről a kettőre? A minőségben Acer, Fujitsu, Asus, Dell közül jól sejtem, h Dell-t kéne keresni? melyik kerülendő? Acer?
Illetve van-e valakinek nagykeres kedvezménye? A saját bt-énkre venném elsősorban, bár ott van elég gép, így ha elég olcsón hozzájutok, akkor ebben rugalmas vagyok:) kb 100.000 a keret, esetleg kicsivel több.
ha csak netezni, és doksit, excelt írni kel a gép, akkor bármi jó, bármilyen proci, bármilyen brand, persze minél drágább, általában annál többet tud, de ehhez amit írsz bármi elég ami ma a piacon van a mai gépek már gond nélkül bővíthetők 2 gb-ig, de egy kérdést a vásárlásnál megér a dolog, én egyből 2 gigával venném, az fontosabb, mint egy extrajó proci
|
|
|
Naplózva
|
e24 635csi 1984, "A legszebb cápa" díj nyertese (2008. Budaörs) <(*¿*)>
|
|
|
TraBence
Nem elérhető
+36 30 370 85 77
|
|
« Válasz #5380 Dátum: 2009. január 15. 23:23:18 pm » |
|
Sziasztok!
Tudja valaki van e már magyarországon Digitális földi TV sugárzás??? (DVB-T)
|
|
|
Naplózva
|
Bence
|
|
|
bento
Nem elérhető
I run the Death Star
|
|
« Válasz #5381 Dátum: 2009. január 15. 23:26:50 pm » |
|
Sziasztok!
Tudja valaki van e már magyarországon Digitális földi TV sugárzás??? (DVB-T)
aha http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?aid=4&cid=523
|
|
|
Naplózva
|
e24 635csi 1984, "A legszebb cápa" díj nyertese (2008. Budaörs) <(*¿*)>
|
|
|
Dannert
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5382 Dátum: 2009. január 15. 23:28:54 pm » |
|
Johanna és Collins az új autóban tényleg
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TraBence
Nem elérhető
+36 30 370 85 77
|
|
« Válasz #5383 Dátum: 2009. január 15. 23:41:22 pm » |
|
KÖszi...
|
|
|
Naplózva
|
Bence
|
|
|
gim_e12
Vendég
|
|
« Válasz #5384 Dátum: 2009. január 16. 07:33:12 am » |
|
Hello, Nem tudom, mennyire részletesen érdekel a dolog. Lényegében ahogy Bento írta, arra amit írtál, bármi jó. Lényeges különbségek: CeleronM - alap, egymagos proci. Ezt szórják a legtöbb olcsó-kategóriás gépbe. Celeron/Pentium DualCore - 2 magos technológia: képes valós idejű multi-taskra, tehát tényleg időben párhuzamosan történő különböző folyamatok végrehajtására. Előnye még, ha pl. Virtuális gépet is futtat az ember, akkor lehet dedikálni az egyik magot (procit) a virtuális gépnek a másik marad az alapgépnek. Lényegében jóval gyorsabb mint egymagos társaik. Celeron vs. Pentium: cache memórián szoktak spórolni a celeronnál. Ez régen érezhetőbb volt a teljesítményben ma már annyira nem. De mondjuk, ha sokat lesz akksiról használva akkor az is szempont, hogy a Celeron nem szabályozza a sebességét (azaz nem veszi vissza az órajelet és így egyben a fogyasztást is ha nincs kihasználva) míg a Penti igen. AMD proc. szóba sem jöhet? Mert mondjuk ha nem Penti, akkor lehet hamarabb mondanám mint bármelyik Celeront. Talán a mamória amit még a legegyszerűbben lehet laptopokban is bővíteni. Azt kell tudni, hogy pl 1GB az alsó hangon kell az XP-hez, de pl. Vista-hoz már gyenge. Ott 2GB min. Plusz ha van rá esély hogy grafikai szerkesztő v. tervező progit is használsz a későbbiekben, akkor is kell a memória bőven. Dell, HP, Asus
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. január 16. 08:11:27 am írta gim_e12 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Höggenbukken
Vendég
|
|
« Válasz #5385 Dátum: 2009. január 16. 10:10:52 am » |
|
Boge! Legújabb tag: bogenavi. Rokonod? Nem. Mozaikszó. Kitalálod? bonyolult geofizika nagyon vigyázz ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Mike
Moderátor
Nem elérhető
Csokihabanero :D
|
|
« Válasz #5386 Dátum: 2009. január 16. 10:13:02 am » |
|
Ez fogadott reggel:
|
|
|
Naplózva
|
Főmordor.
|
|
|
Höggenbukken
Vendég
|
|
« Válasz #5387 Dátum: 2009. január 16. 10:14:15 am » |
|
Ez fogadott reggel:
Nem indult mi?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rnie
Vendég
|
|
« Válasz #5388 Dátum: 2009. január 16. 10:19:05 am » |
|
Bento, Gim Köszi! Beszéltem a könyvelővel, számlára kéne vennem, mert év végén mindig bajban vagyok a költségekkel ( pedig nem sok számlás bevételem van:) Mivel mobil internetet használok, végül a fogyasztást fontos szempontnak vettem, így kiesett a celeron, és többször átnézve valszeg a HP lesz: http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp500/hp_550_fu410eaRAM bővítéssel, mert ez a legolcsóbb Core 2 Duo-s 15,4-es gép. ez az utolsó vetélytárs: http://www.aliencomputers.hu/innen TOSHIBA SATELLITE L300-1B9 De ahogy tudom, a HP procija kevesebbet fogyaszt, ami nagyobb akkumulátor idő, kisebb melegedés emiatt kisebb zaj:) Párhuzamosan elég sok ablakot szoktam egyszerre használni, így a memória bővítés az alap. ha lesz időm, még futok egy kört, benchmark a HP, kb. jövő hét második felében lesz aktuális a vétel. Ha valamiért kevesebbet jön össze rá, akkor egy fórumtárs használt gépe lesz a befutó, új celeront nem veszek...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5389 Dátum: 2009. január 16. 10:21:13 am » |
|
Ez fogadott reggel:
indiános környéken a tököm se hagyná a síboxot a kocsin... Egyébként mi a f*sznak van garázs, ha kint parkoltok?? )
|
|
|
Naplózva
|
E12-518;E23-728i;Trafi 601S
|
|
|
Mike
Moderátor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5390 Dátum: 2009. január 16. 10:21:45 am » |
|
Ez fogadott reggel:
Nem indult mi? Most már igen. Vettem bele ugyanolyan gagyi, nemgyári gyertyákat, mint Te.
|
|
|
Naplózva
|
Főmordor.
|
|
|
Höggenbukken
Vendég
|
|
« Válasz #5391 Dátum: 2009. január 16. 10:22:52 am » |
|
Nem indult mi? Most már igen. Vettem bele ugyanolyan gagyi, nemgyári gyertyákat, mint Te. Sose mondtam, hogy mindenből gyárit kell venni. De a minőséghez általában szoktam ragaszkodni. Az NGK pedig jó minőség.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:45:08 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
|
|
|
Höggenbukken
Vendég
|
|
« Válasz #5392 Dátum: 2009. január 16. 10:23:37 am » |
|
Ez fogadott reggel:
indiános környéken a tököm se hagyná a síboxot a kocsin... Egyébként mi a f*sznak van garázs, ha kint parkoltok?? ) Indiános könryék? Az ott egy rezervátum!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Mike
Moderátor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5393 Dátum: 2009. január 16. 10:24:37 am » |
|
Ez fogadott reggel:
indiános környéken a tököm se hagyná a síboxot a kocsin... Egyébként mi a f*sznak van garázs, ha kint parkoltok?? ) Egyrészről nem annyira indiános 2 család él 2km-es körzetben. Másrészről be vannak fenyítve, úgyhogy zat merik ellopni,a mit nem veszel észre, pl 1 marék tüzifa. Harmadrészről ezt a boxot nehezebb roncsolás nélkül kinyitni és levenni, mint magát az autót ellopni. (és ez most komoly) Negyedrészről a garázsomban olyan kupi van, mint a Te udvarodon és nem fér be.
|
|
|
Naplózva
|
Főmordor.
|
|
|
Mike
Moderátor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5394 Dátum: 2009. január 16. 10:25:13 am » |
|
Ötödrészről,lusta vagyok.
|
|
|
Naplózva
|
Főmordor.
|
|
|
02
**Moderátor**
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5395 Dátum: 2009. január 16. 10:28:30 am » |
|
indiános környéken a tököm se hagyná a síboxot a kocsin... Egyébként mi a f*sznak van garázs, ha kint parkoltok?? ) Egyrészről nem annyira indiános 2 család él 2km-es körzetben. Másrészről be vannak fenyítve, úgyhogy zat merik ellopni,a mit nem veszel észre, pl 1 marék tüzifa. Harmadrészről ezt a boxot nehezebb roncsolás nélkül kinyitni és levenni, mint magát az autót ellopni. (és ez most komoly) Negyedrészről a garázsomban olyan kupi van, mint a Te udvarodon és nem fér be. Már látom hogy lassan le kell mennem oda rendet rakni a szomszédaidnál...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:44:43 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5396 Dátum: 2009. január 16. 10:34:26 am » |
|
Egyrészről nem annyira indiános 2 család él 2km-es körzetben. Másrészről be vannak fenyítve, úgyhogy zat merik ellopni,a mit nem veszel észre, pl 1 marék tüzifa. Harmadrészről ezt a boxot nehezebb roncsolás nélkül kinyitni és levenni, mint magát az autót ellopni. (és ez most komoly) Negyedrészről a garázsomban olyan kupi van, mint a Te udvarodon és nem fér be.
Már látom hogy lassan le kell mennem oda rendet rakni a szomszédaidnál... Dehogy kell.. ) Hallod, be vannak fenyítve.. ) Ad nekik farönköket, nehogy megfagyjanak.. )
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:44:15 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5397 Dátum: 2009. január 16. 10:35:21 am » |
|
indiános környéken a tököm se hagyná a síboxot a kocsin... Egyébként mi a f*sznak van garázs, ha kint parkoltok?? ) Egyrészről nem annyira indiános 2 család él 2km-es körzetben. Másrészről be vannak fenyítve, úgyhogy zat merik ellopni,a mit nem veszel észre, pl 1 marék tüzifa. Harmadrészről ezt a boxot nehezebb roncsolás nélkül kinyitni és levenni, mint magát az autót ellopni. (és ez most komoly) Negyedrészről a garázsomban olyan kupi van, mint a Te udvarodon és nem fér be. Nekem nincs hol tárolni a cuccokat, ezért egyelőre marad is a kupi..
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:43:46 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
|
|
|
Mike
Moderátor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5398 Dátum: 2009. január 16. 10:40:58 am » |
|
Egyrészről nem annyira indiános 2 család él 2km-es körzetben. Másrészről be vannak fenyítve, úgyhogy zat merik ellopni,a mit nem veszel észre, pl 1 marék tüzifa. Harmadrészről ezt a boxot nehezebb roncsolás nélkül kinyitni és levenni, mint magát az autót ellopni. (és ez most komoly) Negyedrészről a garázsomban olyan kupi van, mint a Te udvarodon és nem fér be.
Nekem nincs hol tárolni a cuccokat, ezért egyelőre marad is a kupi.. Mé' nekem van bammeg? Annyi építőanyag maradt meg, hogy leburkolom meg kivakolom a műhelyt és még lambériát is felszögelem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:43:24 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
Főmordor.
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #5399 Dátum: 2009. január 16. 10:42:34 am » |
|
Nekem nincs hol tárolni a cuccokat, ezért egyelőre marad is a kupi..
Mé' nekem van bammeg? Annyi építőanyag maradt meg, hogy leburkolom meg kivakolom a műhelyt és még lambériát is felszögelem. Rendben.Amikor kész vagy, szólj, viszem az E23-at: )Remélem szőnyeg is lesz..Nem ragaszkodom a vöröshöz.. )
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. július 10. 12:42:53 pm írta Promega »
|
Naplózva
|
|
|
|
|