Nem tudom, melyik topikba írjak!
Ma délután a sarkamra álltam, és elhoztam az E23-at! Megtettük első közös 200km-ünket, úgyhogy összegzem az "élményeimet":
- Februárban vettem, nem mondom meg, hogy melyik szerelőn keresztül.
- 7 hónap alatt a vételár háromszorosát vitte el a szerelő, folyamatosan előállva az újabb problémákkal
- Túlestünk egy nyomozáson, kapott motorkódot és műszakit, de az átírásra nem került sor, az most rám vár.
- Az autó kívülről kimeríti a roncs fogalmát. (Agyas(ex) és Bömbölő heteseihez se mernék odaállni, nem hogy Bob, vagy Gisti...)
- Az előre kifizetett dolgok jelentős része vagy hiányos, vagy nem működik, és majd "később kapom meg"
- Az állítólag gyári új elemekből újraépített (és kifizetett!), jéghidegen hűtő klímerendszerem vadiúj klímahűtője állítólag tönkrement, ezért nincs most benne, de "majd hozzák az újat"
- A "tuti jó motor" szelephangos, rángatva húz, az ABS nem működik, a fűtés érdekes, többit nem is sorolom...
+ A tempomat jó, szeretem!
+ Az indexkarról is léptethető nagy board jó, szeretem! (Főleg a beállítható sebeség limitet, amikor bim-bammol a kocsi!)
+ A motoros első és hátsó ülések működnek (kivéve a jobbos fejtámlát, és a bal egynek a memóriáját)
+ Hibátlan a műszeregység, még az inspekció is csupa zöld és elalszik
+ Az automata váltó mesébeillően szépen vált
+ A ménes nagy része még biztosan meg van, mert kickdown-nál fülig ér a szám!
...de ami ezeknél is fontosabb:
+ elméletileg vége a tortúrának, sikerült elhoznom, ezzel véget vetettem a szopatásomnak
+ a cápa projekt miatti adósságaimat jövő hónapban sikerül nulláznom, így mindennel együtt bruttó másfélből van egy autóm ami -rángatva ugyan, de- elvisz A-ból B-be, és még nem esek ki az alján.
+ csak egy évet dobtam ki teljesen az életemből, de van még belőle további ~30-40 (bár a 26. szerintem kétszer annyit ért volna, mint a valamikori 66., amikor pisálni is nagy öröm lesz!)
+ örökre és kiírthatatlanul a fejembe véstem azokat az ökölszabályokat, amiket gyerekkorom óta tudtam és eddig be is tartottam, miszerint nem szabad megbízni senkiben sem, még akkor sem, ha ismerős!
Gondolom megértitek, hogy Garázst nem nyitok neki, találkozókra pedig nem viszem, legfeljebb Ő engem, mint "Off-topic verda". Kaptam már segítség felajánlást a fórumon kívülről, előre is köszönök minden ilyet a jövőben, de az autóra 99%, hogy egy megveszekedett petákot sem költök többet.
Ha eladósorba kerül (remélhetőleg már jövő ilyenkor, vagy ha elromlik, akkor akár a jövő hónapban is), akkor elsőként egy barátomnak fogok szólni, utána pedig nektek, hátha akad közöttetek olyan, aki meg tudja vele valósítani mindazt, amit Gisti és Bob a sajátjaikkal!