Promega
Administrator
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3060 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:20:46 pm » |
|
Olajszűrőbetéted jó? olajgomba cseréje?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3061 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:24:14 pm » |
|
Olajszűrőbetéted jó? olajgomba cseréje?
olajszűrő vadi új... olajgombát nem tudok cserélni,mert nincs másikom itt....
|
|
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
collins
+8 év az autóm javára.
Administrator
Nem elérhető
18i 82/11 B6 81/11
|
|
« Válasz #3062 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:25:24 pm » |
|
emlékszel, nekem ez volt mikor fenn akadt az olajszűrő. tök mindegy, hogy új-e, vagy használt, előfordulhat az újjal is.
|
|
|
Naplózva
|
"It is like an aircraft. If you replace parts and keep it up, it will go on forever."
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3063 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:28:05 pm » |
|
az olajszűrő bubó-nak is vadiúj volt... ( mióta meós vagyok, sokkal szkeptikusabb vagyok az új dolgok minőségével kapcsolatban ) esetleg a motorösszerakáskor valami járat nyitva maradhatott... vagy túlnyomás szelep fennakadás... azt nem írtad, hogy ez végülis melyik gép...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3064 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:30:04 pm » |
|
mazda.. az olajszűrőben nincs szelep ha jól láttam.... milyen járat maradhatott nyitva? ? a szelepet hogy tudom ellenörizni???
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 26. 20:33:11 pm írta collins »
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3065 Dátum: 2010. augusztus 26. 20:38:40 pm » |
|
Nem az olajszűrőben van, hanem rögtön az olajszivattyú után, legtöbbször egybeépítve vele. A mazdákhoz nem értek konkrétan, csak találgatok a jelenség alapján...
A "járatot" úgy értem, hogy ha jól emlékszem, akkor fel lett újítva motor, és esetleg a felújítás során nem került vissza egy lezáródugó valahova (motorblokk, hf, esetleg kiesett a főtengelyből).
Első körben a legvalószínűbb még mindig a gomba hibája.
Mindenképpen szükség volna egy nyomásmérésre, addig nem tudok semmi "értelmeset" mondani...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsombor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3066 Dátum: 2010. augusztus 26. 21:21:54 pm » |
|
mazda.. az olajszűrőben nincs szelep ha jól láttam.... milyen járat maradhatott nyitva? ? a szelepet hogy tudom ellenörizni??? Ha hidrotőkés, és most raktad össze, akkor ha nincs olajnyomás, nem állítja be a hézagot=>csattog. Ha elkussolt, akkor valószínűleg a gomba....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csibész
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3067 Dátum: 2010. augusztus 26. 21:59:45 pm » |
|
Üdv az Uraknak! Első fékeim fel lettek újítva, tárcsák, betétek, karmantyúk, dugattyúk stb. Adódott egy problémám és nem tudom honnan célszerűbb kezdeni a keresgélést. Ha hirtelen fékezek felkeményedik és nem azonnal fékez. Álló helyzetben járó motornál szintén felkeményedik, de beereszt a pedál. Biztos, hogy a főfékmunkahenger vagy a nyomásszabályzó gömbnek is köze lehet hozzá?
|
|
|
Naplózva
|
Lehet Cápa nélkül élni.... ...csak nem érdemes!
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3068 Dátum: 2010. augusztus 26. 23:15:14 pm » |
|
Ha hidrotőkés, és most raktad össze, akkor ha nincs olajnyomás, nem állítja be a hézagot=>csattog. Ha elkussolt, akkor valószínűleg a gomba....
16 szelepes de nem hidrotőkés.. Amugy azt irta a könyv,ha lehuzom a stekkert akkor nem világit,de ha a stekkerre adok testet és kigyullad akkor a gomba szar... ezt kiprobáltam,igy is lett..elmentem Zsiráfhoz a másik gombáért,beraktam a cserét ,igaz az volt az érdekes,hogy mikor kitekertem a régit nem volt csak egy hangyafasznyit olaj a gomba belseje... A jelenség megmaradt...
|
|
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3069 Dátum: 2010. augusztus 27. 00:08:47 am » |
|
CSak ugy kiváncsiság képp levettem a szelepfedelet,hogy egyáltalán fennt van-e kenés,de a hengerfej szinte száraz volt belülről....fasza...asszem felfogom gyujtani.... Akkor ez mitől van,hogy az olaj fel sem jön a hengerfejbe?? Mit basztunk el??? Az olajszűrőnek lehet ehhez köze??
|
|
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
BMWWWW
Kicsi Én
Moderátor
Nem elérhető
Öreg járgány szivatóval indul
|
|
« Válasz #3070 Dátum: 2010. augusztus 27. 06:46:51 am » |
|
Üdv az Uraknak! Első fékeim fel lettek újítva, tárcsák, betétek, karmantyúk, dugattyúk stb. Adódott egy problémám és nem tudom honnan célszerűbb kezdeni a keresgélést. Ha hirtelen fékezek felkeményedik és nem azonnal fékez. Álló helyzetben járó motornál szintén felkeményedik, de beereszt a pedál. Biztos, hogy a főfékmunkahenger vagy a nyomásszabályzó gömbnek is köze lehet hozzá?
A nyomástároló gömb, vagy annak a tartója amiben a szelepek vannak, az lesz a baj.
|
|
|
Naplózva
|
pannon 9341256 Ezen hívj ha mersz!!!
Hidd el, hogy úgy lesz, és megtörténik!
|
|
|
Sam8888
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3071 Dátum: 2010. augusztus 27. 07:36:30 am » |
|
CSak ugy kiváncsiság képp levettem a szelepfedelet,hogy egyáltalán fennt van-e kenés,de a hengerfej szinte száraz volt belülről....fasza...asszem felfogom gyujtani.... Akkor ez mitől van,hogy az olaj fel sem jön a hengerfejbe?? Mit basztunk el??? Az olajszűrőnek lehet ehhez köze??
Lehet hülye kérdés, de az olajpumpa láncát (ha egyáltalán láncos) felraktad?
|
|
|
Naplózva
|
2 ajtó 4 kerék 6 henger
|
|
|
csibész
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3072 Dátum: 2010. augusztus 27. 07:43:58 am » |
|
A nyomástároló gömb, vagy annak a tartója amiben a szelepek vannak, az lesz a baj.
Rendben, köszi! Akkor ott kezdem. Még nem tudom mikor lesz rá időm, de jövő héten már szeretném megoldottnak tekinteni a jelenséget. A gömben gáz is van ha jól tudom. Ha az a baj, citroenesek azt fel tudják tölteni? Ill. a stekkernek mi szerepe van a gömbön? Emiatt bejelezhet a fékfolyadék a testeren? Még egy kérdés és abbahagyom! Nem számol a km számláló, a napi se. Az miért van?
|
|
|
Naplózva
|
Lehet Cápa nélkül élni.... ...csak nem érdemes!
|
|
|
TraBence
Nem elérhető
+36 30 370 85 77
|
|
« Válasz #3073 Dátum: 2010. augusztus 27. 08:44:31 am » |
|
Kérdés... Nemrég olvastam olyat hogy motornál (4hengeres, 2 trafóval) ha bemelegedett a moci akkor az egyik trafó nem dolgozott. Edyna olyat csinál (Aki nem tudná M20B20) hogy melegen és kifelyezetten csak melegen és csak kis fordulaton náha mintha kihagyna a gyujtásom... Lehet hogy trafó? Ha nem akkor mi lehet még (Elosztófedél, rotor új, Gyertyák jók, Gyujtáskábel Decemberi)?
|
|
|
Naplózva
|
Bence
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3074 Dátum: 2010. augusztus 27. 09:52:01 am » |
|
16 szelepes de nem hidrotőkés.. Amugy azt irta a könyv,ha lehuzom a stekkert akkor nem világit,de ha a stekkerre adok testet és kigyullad akkor a gomba szar... ezt kiprobáltam,igy is lett..elmentem Zsiráfhoz a másik gombáért,beraktam a cserét ,igaz az volt az érdekes,hogy mikor kitekertem a régit nem volt csak egy hangyafasznyit olaj a gomba belseje... A jelenség megmaradt...
ha a stekkert lehúzod, egyik kocsin se világit, mert ott záródik az áramkör..ez arra jó teszt, ha nem világit a gyujtás ráadásakor...
|
|
|
Naplózva
|
E12-518;E23-728i;Trafi 601S
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3075 Dátum: 2010. augusztus 27. 09:59:47 am » |
|
Rendben, köszi! Akkor ott kezdem. Még nem tudom mikor lesz rá időm, de jövő héten már szeretném megoldottnak tekinteni a jelenséget. A gömben gáz is van ha jól tudom. Ha az a baj, citroenesek azt fel tudják tölteni? Ill. a stekkernek mi szerepe van a gömbön? Emiatt bejelezhet a fékfolyadék a testeren? Még egy kérdés és abbahagyom! Nem számol a km számláló, a napi se. Az miért van? a citroen gömje és ez a gömb kettő.Náluk a futómű emelésére való(légrugó szerű), nálad a fékerő növeléséhez(fékszervo).Tudtommal nincs benne gáz(minek lenne), olajjal van töltve.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3076 Dátum: 2010. augusztus 27. 10:02:21 am » |
|
mazdaszakit kellene megtudakolnod, hogy a tiedbe visszacsapószelepes szűrő kell-e...ha jól tudom, az a visszatérő ágban nyit bizonyos nyomáskor. ha a hengerfelen nincs olaj, akkor az az olajpumpa hibája lesz...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gisti
Moderátor
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3077 Dátum: 2010. augusztus 27. 11:28:38 am » |
|
Rendben, köszi! Akkor ott kezdem. Még nem tudom mikor lesz rá időm, de jövő héten már szeretném megoldottnak tekinteni a jelenséget. A gömben gáz is van ha jól tudom. Ha az a baj, citroenesek azt fel tudják tölteni? Ill. a stekkernek mi szerepe van a gömbön? Emiatt bejelezhet a fékfolyadék a testeren? Még egy kérdés és abbahagyom! Nem számol a km számláló, a napi se. Az miért van? Gömb nem tölthető -csere. Km óra meghajtófogaskereke lesz eltörve vagy kikopva.
|
|
|
Naplózva
|
+36/70/77-97-815 E23 745i E39 525d touring E46 320 Ci Triumph Herald 13/60 Yamaha Fj 1200
|
|
|
TraBence
Nem elérhető
+36 30 370 85 77
|
|
« Válasz #3078 Dátum: 2010. augusztus 27. 12:58:03 pm » |
|
Kérdés... Nemrég olvastam olyat hogy motornál (4hengeres, 2 trafóval) ha bemelegedett a moci akkor az egyik trafó nem dolgozott. Edyna olyat csinál (Aki nem tudná M20B20) hogy melegen és kifelyezetten csak melegen és csak kis fordulaton náha mintha kihagyna a gyujtásom... Lehet hogy trafó? Ha nem akkor mi lehet még (Elosztófedél, rotor új, Gyertyák jók, Gyujtáskábel Decemberi)?
Senki ?
|
|
|
Naplózva
|
Bence
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3079 Dátum: 2010. augusztus 27. 13:02:45 pm » |
|
mazdaszakit kellene megtudakolnod, hogy a tiedbe visszacsapószelepes szűrő kell-e...ha jól tudom, az a visszatérő ágban nyit bizonyos nyomáskor. ha a hengerfelen nincs olaj, akkor az az olajpumpa hibája lesz...
TEhát itt már cak két dolog maradt..az olajszűrő és az olajpumpa..a szűrőt egy órán belül megnézem...
|
|
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
steffe
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3080 Dátum: 2010. augusztus 27. 16:22:16 pm » |
|
szóval! a szüróben sincs olaj,ezért a pumpa a ludas..hétfőn szedjük ki és orvosoljuk a dolgot..
|
|
|
Naplózva
|
steffe
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
|
« Válasz #3081 Dátum: 2010. augusztus 27. 18:32:59 pm » |
|
Senki ? Bence! Egy tippem van, elsőnek nézz egy CO éréket. Ezt úgy tedd hogy a CO csavart hajtsd be maximumig, és gundosan jegyezd fej, hány egész hány fordulat kellett, hogy vissza tudd állítani. Aztán melegen kezdd el drasztikusan elállítani. Pl csontig be, vagy 8 fordulatra ki. Ha semmi változás, akkor ESETLEG valóban a gyujtás lehet az okozója. Esetleg 1700 körül nem rángat? Mert akkor.....
|
|
|
Naplózva
|
Aranka az én kis vasoxidkupackám!
|
|
|
cavalli
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3082 Dátum: 2010. augusztus 27. 20:38:10 pm » |
|
Megoldódni látszik a rejtély, amiért a gépezet nem működött ( 635CSi ). A 6 db injektor fúvókából 2 db szar, annak ellenére, hogy a nagytudású injektor.hu - s faszi megtisztította, bevizsgálta és jónak titulálta. Ez 2 - 3 éve volt. Utána bár még mindig szarul járt a motor a gépet a próbakörön folyamatosan padlózta ( bejáratós a motor, full új minden benne ) huzatgatta, bizonyítandó milyen jól megy. Szereznem kell most 2 db fúvókát aztán mehet bele a gépbe, akkor kiderül, szépen jár e?
Van valakinek tippje merre lehet ilyen alkatrész? Biztos vagyok benne, hogy többszáz db ott rohad a polcokon...
10 éve várom a pillanatot, hogy elmehessek vele egy találkozóra...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sam8888
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3083 Dátum: 2010. augusztus 27. 20:43:52 pm » |
|
Ezekszerint Steamnek igaza volt!
|
|
|
Naplózva
|
2 ajtó 4 kerék 6 henger
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
|
|
« Válasz #3084 Dátum: 2010. augusztus 27. 20:55:12 pm » |
|
Esetleg 1700 körül nem rángat? Mert akkor..... Nekünk az off rángat 1700-2100-ig.... akkor most kezdjek aggódni? (tippem szerint "csak" a gázpedálpoti "recseg")
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
|
« Válasz #3085 Dátum: 2010. augusztus 27. 21:06:36 pm » |
|
Vegyél 20 liter benzint, de ne a tankba, hanem az utastérbe locsold... olcsóbb és kevésbé kimerítö megoldás...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
|
« Válasz #3086 Dátum: 2010. augusztus 27. 21:08:31 pm » |
|
Megoldódni látszik a rejtély, amiért a gépezet nem működött ( 635CSi ). A 6 db injektor fúvókából 2 db szar, annak ellenére, hogy a nagytudású injektor.hu - s faszi megtisztította, bevizsgálta és jónak titulálta. Ez 2 - 3 éve volt. Utána bár még mindig szarul járt a motor a gépet a próbakörön folyamatosan padlózta ( bejáratós a motor, full új minden benne ) huzatgatta, bizonyítandó milyen jól megy. Szereznem kell most 2 db fúvókát aztán mehet bele a gépbe, akkor kiderül, szépen jár e?
Van valakinek tippje merre lehet ilyen alkatrész? Biztos vagyok benne, hogy többszáz db ott rohad a polcokon...
Ölég durva... kíváncsi vagyok, nem csak újabb kidobott 40 ezer Ft lesz-e? Drukkolok Neked!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pic
Vendég
|
|
« Válasz #3087 Dátum: 2010. augusztus 27. 21:10:13 pm » |
|
Ismét egy negatív vélemény az injektor.hu-ról. Igaz, pozitívat még nem olvastam róluk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
|
« Válasz #3088 Dátum: 2010. augusztus 27. 21:41:22 pm » |
|
Én mikor a rángató rönóval odamentem és elküldtek hogy "ez mind ilyen" akkor végleg lezártam az injektor.hu-témát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető