csmario
Elérhető
|
 |
« Válasz #2940 Dátum: 2010. Július 28. 22:36:13 » |
|
A bocsánatkérés most elmarad mert ez tényleg egy szar volt attól függetlenül hogy BMW! Egy két dolog: kézifék teljesen kibelezve, kézifékkötél elvágva, (minek az a P megfogja  ), szintező kivágva, hűtő gyorskötözővel, 4 színe volt, hátsó fék vason, központi zár nem műkszik, balról nem nyitható ajtó, 2 be nem lehetett behúzni, stb. Szóval alapesetben jó autó, de ez? Hozzáértésre: sajnos nem szakkönyvekkel a zsebembe születtem!  így kérdeztem. Viktor sztem arra célzott,hogy már-már felgyújtottad volna amiért nem hajlandó normálisan működni a kocsi,holott nem megfelelően lett összerakva,amiről nem az autó tehet 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Bmw E28 524td,E28 524 td,E30 325 iX,E30 325iX,E34 525 Tds Touring
|
|
|
szöcskE28
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2941 Dátum: 2010. Július 28. 22:46:04 » |
|
Viktor sztem arra célzott,hogy már-már felgyújtottad volna amiért nem hajlandó normálisan működni a kocsi,holott nem megfelelően lett összerakva,amiről nem az autó tehet  Lehet hogy valaki mindent tud. Én nem, és ezért kérdeztem. A felgyújtás idézőjeles kellett volna hogy legyen. Ennyi.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
e28
|
|
|
csmario
Elérhető
|
 |
« Válasz #2942 Dátum: 2010. Július 28. 22:48:00 » |
|
Lehet hogy valaki mindent tud. Én nem, és ezért kérdeztem. A felgyújtás idézőjeles kellett volna hogy legyen. Ennyi.
senki se tud mindent  hibázni emberi dolog. ennyi
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Bmw E28 524td,E28 524 td,E30 325 iX,E30 325iX,E34 525 Tds Touring
|
|
|
szöcskE28
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2943 Dátum: 2010. Július 28. 22:51:16 » |
|
senki se tud mindent  hibázni emberi dolog. ennyi 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
e28
|
|
|
BMWWWW
Kicsi Én
Moderátor
Nem elérhető
Csak egy szívdobbanás...
|
 |
« Válasz #2944 Dátum: 2010. Július 29. 09:28:24 » |
|
A bocsánatkérés most elmarad mert ez tényleg egy szar volt attól függetlenül hogy BMW! Egy két dolog: kézifék teljesen kibelezve, kézifékkötél elvágva, (minek az a P megfogja  ), szintező kivágva, hűtő gyorskötözővel, 4 színe volt, hátsó fék vason, központi zár nem műkszik, balról nem nyitható ajtó, 2 be nem lehetett behúzni, stb. Szóval alapesetben jó autó, de ez? Hozzáértésre: sajnos nem szakkönyvekkel a zsebembe születtem!  így kérdeztem. Amiket leírtál, arról még mindíg nem a kocsi tehet, hanem a szerelők akik ezt elkövették. Nem kell szakkönyvvel születni, de ha tanácsot kérsz, és kapsz akkor ellenőrizd, és ne utasítsd vissza egyből.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
pannon 9341256 Ezen hívj ha mersz!!!
Hidd el, hogy úgy lesz, és megtörténik!
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2945 Dátum: 2010. Július 29. 10:37:55 » |
|
Avval egyetérthetünk azért,hogy akik ilyen szinten javitanak autót,azok nem nevezhetők szerelőnek...
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 29. 14:19:48 írta collins »
|
Naplózva
|
E12-518;E23-728i;Trafi 601S
|
|
|
bolhabmw
Nem elérhető
e23 728i
|
 |
« Válasz #2946 Dátum: 2010. Július 29. 18:15:20 » |
|
sziasztok! érdekelne hogy az m30b28 légtömegmérőjét át lehet-e valahogy vágni egy turbó felszerelése miatt? 728i automata lesz csak etanollal és turbóval szerelve szeretném  nem kell egyből leszólni , csak kérdezem! köszi!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gim_e12
gim
Nem elérhető
'92 E32 730i M30B30
|
 |
« Válasz #2947 Dátum: 2010. Július 29. 19:04:49 » |
|
sziasztok! érdekelne hogy az m30b28 légtömegmérőjét át lehet-e valahogy vágni egy turbó felszerelése miatt? 728i automata lesz csak etanollal és turbóval szerelve szeretném  nem kell egyből leszólni , csak kérdezem! köszi!!!!!!!!!!!!!!!! Ez ennél tudtommal egy kicsit komplikáltabb. A vezérlés -> computer oldallal is gondok lesznek. Ebben a témában (Turbo-ból bőven és Etanol-ból érintőlegesen) a power-en folyik nem egy értekezés. Érdemes lehet ott is utánakérdezni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdw! Respect for the Sharks!
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
 |
« Válasz #2948 Dátum: 2010. Július 29. 19:47:20 » |
|
sziasztok! érdekelne hogy az m30b28 légtömegmérőjét át lehet-e valahogy vágni egy turbó felszerelése miatt? 728i automata lesz csak etanollal és turbóval szerelve szeretném  nem kell egyből leszólni , csak kérdezem! köszi!!!!!!!!!!!!!!!! A légtömegmérőt flex-szel lehet átvágni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Aranka az én kis vasoxidkupackám!
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
Sosemleszkész...
|
 |
« Válasz #2949 Dátum: 2010. Július 29. 21:30:55 » |
|
sziasztok! érdekelne hogy az m30b28 légtömegmérőjét át lehet-e valahogy vágni egy turbó felszerelése miatt? 728i automata lesz csak etanollal és turbóval szerelve szeretném  nem kell egyből leszólni , csak kérdezem! köszi!!!!!!!!!!!!!!!! Milyen nyomástartományban gondolkodsz? Alacsonyban (0,5-bar ig), vagy magasban? !Figyelem! !Elméleti okfejtés következik! A légtömegmérővel elvileg nincs gond addig, amíg nem koppan fel a teljesen nyitott végálláson. Ha alapban kevés, akkor a eselteg erősebbre lehet venni az előfeszítését, így nagyobb légmennyiségnél fog kifeküdni, viszont ezt a változtatást máshol kompenzálni kell, pl tüanyomás emeléssel vagy nagyobb áteresztőképességű injektorsorral. A tüa nyomásemelés az e85 miatt szerintem egyébként sem árt, mert ez a legegyszerűbb módja az injektorsor teljesítményének növelésére. Ezt még ki kell egészíteni mondjuk 2-4 fejjel, ami a nyomásemelkedéssel vezérelve üzemel, és a nagyobb teljesítményű üzemmódokban biztosítja az égéstér hűtéséhez szükséges plusz tüa-t. Ezzel egy erős kompromisszumokkal, de használható vezérlést kaptunk. A dolog másik oldala a motor üzemi paramétereinek ellenőrzése... A minimum egy EGT, egy szélessávú lambdaszonda és egy olajnyomásmérő/hőmérő, de az elején nem árt pl visszajelzés az injektorok kihasználtságáról. Elméleti okoskodás vége. A lényeg, hogy mivel egy pontosan behangolt rendszerbe nyúlsz bele, egyszerre mindig csak egy dolgot változtass, hogy tisztán láthasd a reakciót, és ezután teheted meg a következő lépést. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha kész receptet követsz...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Promega 1982 BMW 315 AlpinweiB A pizza sugara "z" a magassága "a", a térfogata pedig "pi*z*z*a" 
|
|
|
Sam8888
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2950 Dátum: 2010. Július 29. 21:46:41 » |
|
De mégjobb, ha rárak egy motronicot, vagy ami mégjobb vems. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
2 ajtó 4 kerék 6 henger
|
|
|
Kox
Nem elérhető
Powered by rozsda
|
 |
« Válasz #2951 Dátum: 2010. Július 29. 23:23:48 » |
|
Milyen nyomástartományban gondolkodsz? Alacsonyban (0,5-bar ig), vagy magasban?
!Figyelem! !Elméleti okfejtés következik! A légtömegmérővel elvileg nincs gond addig, amíg nem koppan fel a teljesen nyitott végálláson. Ha alapban kevés, akkor a eselteg erősebbre lehet venni az előfeszítését, így nagyobb légmennyiségnél fog kifeküdni, viszont ezt a változtatást máshol kompenzálni kell, pl tüanyomás emeléssel vagy nagyobb áteresztőképességű injektorsorral. A tüa nyomásemelés az e85 miatt szerintem egyébként sem árt, mert ez a legegyszerűbb módja az injektorsor teljesítményének növelésére. Ezt még ki kell egészíteni mondjuk 2-4 fejjel, ami a nyomásemelkedéssel vezérelve üzemel, és a nagyobb teljesítményű üzemmódokban biztosítja az égéstér hűtéséhez szükséges plusz tüa-t.
Ezzel egy erős kompromisszumokkal, de használható vezérlést kaptunk.
A dolog másik oldala a motor üzemi paramétereinek ellenőrzése... A minimum egy EGT, egy szélessávú lambdaszonda és egy olajnyomásmérő/hőmérő, de az elején nem árt pl visszajelzés az injektorok kihasználtságáról.
Elméleti okoskodás vége.
A lényeg, hogy mivel egy pontosan behangolt rendszerbe nyúlsz bele, egyszerre mindig csak egy dolgot változtass, hogy tisztán láthasd a reakciót, és ezután teheted meg a következő lépést. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha kész receptet követsz...
És az előgyujtást hogy fogja állítani? Az iedális üa mennyiséget hogy fogja belőni? Gyári elektronikával sose lesz jó...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
csabE28
aki számodra
Nem elérhető
Szerelem, mert cápa!
|
 |
« Válasz #2952 Dátum: 2010. Július 30. 00:03:21 » |
|
Dehogynem, szuper lesz, belerak 4-8 kilót és lesz egy M30B35 erejü szupergépe amit csak két hetente kell generálozni. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Aranka az én kis vasoxidkupackám!
|
|
|
bolhabmw
Nem elérhető
e23 728i
|
 |
« Válasz #2953 Dátum: 2010. Július 30. 09:02:15 » |
|
Milyen nyomástartományban gondolkodsz? Alacsonyban (0,5-bar ig), vagy magasban?
!Figyelem! !Elméleti okfejtés következik! A légtömegmérővel elvileg nincs gond addig, amíg nem koppan fel a teljesen nyitott végálláson. Ha alapban kevés, akkor a eselteg erősebbre lehet venni az előfeszítését, így nagyobb légmennyiségnél fog kifeküdni, viszont ezt a változtatást máshol kompenzálni kell, pl tüanyomás emeléssel vagy nagyobb áteresztőképességű injektorsorral. A tüa nyomásemelés az e85 miatt szerintem egyébként sem árt, mert ez a legegyszerűbb módja az injektorsor teljesítményének növelésére. Ezt még ki kell egészíteni mondjuk 2-4 fejjel, ami a nyomásemelkedéssel vezérelve üzemel, és a nagyobb teljesítményű üzemmódokban biztosítja az égéstér hűtéséhez szükséges plusz tüa-t.
Ezzel egy erős kompromisszumokkal, de használható vezérlést kaptunk.
A dolog másik oldala a motor üzemi paramétereinek ellenőrzése... A minimum egy EGT, egy szélessávú lambdaszonda és egy olajnyomásmérő/hőmérő, de az elején nem árt pl visszajelzés az injektorok kihasználtságáról.
Elméleti okoskodás vége.
A lényeg, hogy mivel egy pontosan behangolt rendszerbe nyúlsz bele, egyszerre mindig csak egy dolgot változtass, hogy tisztán láthasd a reakciót, és ezután teheted meg a következő lépést. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha kész receptet követsz...
Akkor ez sosem lesz jó .... én csak plusz 20 lóerőt akartam egy kis fogyasztáscsökenéssel mert elvileg a turbós autó kevesebet eszik ha össze lehetne hozni mert van egy turbós,kompresszoros ismim és hát 5ezeré kapok tőle  nah meg az alkohol elvileg lehűti a motort és tisztább az égése és azoktánszáma is nagyobb. Én nem értek hozzá de ezek ha összemennének jó lenne, de akkor nem leszarom 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sam8888
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2954 Dátum: 2010. Július 30. 09:17:27 » |
|
Használj simán E85-öt... Turbósításhoz rengeteg pénz kell. Ha azt akarod, hogy jó legyen, akkor minimum 1 milla...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
2 ajtó 4 kerék 6 henger
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
Sosemleszkész...
|
 |
« Válasz #2955 Dátum: 2010. Július 30. 09:27:02 » |
|
Akár lehet jó is... De ha jól értem nulláról indulsz, így hatalmas a szopásfaktora a dolognak. A huhogók is erre akarnak rámutatni, gondolom én, illetve hogy megéri e a befektetett munka az elért eredmény tükrében. Ezt viszont neked kell eldöntened. A fogyasztáscsökkenés akár lehetséges is lenne, de ahhoz ki kell bírnod, hogy ne taposd jobban, mint eddig, illetve abban a tartományban kell tartani a motort, ahol már érvényesül a feltöltés. Ha csak e85-tel megy, akkor a gyújtást nem is biztos, hogy módosítani kell... ja a kellő műszerek sorából az előbb kifelejtettem a kopogásérzékelést...  A lényeg, hogy mindenképpen kompromisszumos megoldást lehet csak megvalósítani ezen a szinten. ( ha kovácsoltdugattyús, I hajtókaros, Vems vezérlésű konfigban gondolkodsz, akkor ez a tézis nem érvényes) Pl Turboá-ék is ilyen szinten és technikai megoldásokkal indultak el ezen az úton, de nekik elég rossz a kompromisszumkészségük  Így jutottak el oda, ahol most tartanak... bár még sokan mindig sarlatánnak tartják őket... Odaát is lehuhogják az amatőröket, de többen is építettek stabilan működő low-cost turbós motorokat. Ha olyan célt állítasz fel, ami mechanikailag belül van az alkatrészek tűrésében, és a konstrukció szabta szabályokat betartod, addig nem repül szét a motor, ennyire egyszerű... Ha a konstrukció határait kezded keresni, onnantől természetesen kevés lesz
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 30. 09:34:15 írta Promega »
|
Naplózva
|
Promega 1982 BMW 315 AlpinweiB A pizza sugara "z" a magassága "a", a térfogata pedig "pi*z*z*a" 
|
|
|
bolhabmw
Nem elérhető
e23 728i
|
 |
« Válasz #2956 Dátum: 2010. Július 30. 09:39:07 » |
|
Engem csak az érdekel hogy hogyan nyomhatom át a légtömgmérőt.... a lóerő nem érdekel csak egy ici pici kell és ezt összhozni finoman az e85el.... meg a 3 sebességes automatával ami eleve nagy fordulaton megy, szal nekem mindig működne a turbo de mondom nem értek hozzá....  majd megkérdezek egy elektroszakit , igazából mindenki mást mond..
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 30. 09:42:13 írta bolhabmw »
|
Naplózva
|
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
Sosemleszkész...
|
 |
« Válasz #2957 Dátum: 2010. Július 30. 10:02:57 » |
|
Ha tényleg csak fogyasztás-optimalizálni akarsz, akkor lehet, hogy nincs szükség a légtömegmérő piszkálására... de a témabeli első hsz-emben már leírtam a választ van is valahol itt a fórumban hivatkozás/leírás az lm belső szerkezetéről.
Ameddig nem lépsz ki a motorvezérlés üzemi tartományából, addig nem kell változtatnod az lmm-en. de akkor úgy kell kialakítani a nyomásszabályozást.
Viszont ha tényleg teljesen kezdő vagy, akkor először bővebben olvass utána témának...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
V8 Szisandor
e21 v8 4.0
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2958 Dátum: 2010. Július 30. 10:20:27 » |
|
azt gondolom kezdem erteni a problemat...
lehet az e85 hasznalni de kell neki egy kis plussz uzemanyag mennyiseg meg egy kis plussz elogyujtas...
ha plussz uzemanyagot akarsz akkor tudtommal a leegtomegmero mua fedele alatt van potmeter amivel lehet adni tobbet vagy kevesebbet../nincs atverve a legtomegmero csak az adott beszivott levegohoz tobb anyagot szamol es kuld /.. a gyujtason meg tekersz egy par fokot amennyit kivan az e85 tapasztalata es strobival ellenorzod
szerintem ez van majd kijavitanak ha nem igaz
|
|
|
|
|
Naplózva
|
e21 /318,323i,318i/ e23/728i/e28/528i ....készülget nagyon lassan v8 20-260-22-26
|
|
|
V8 Szisandor
e21 v8 4.0
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2959 Dátum: 2010. Július 30. 10:30:36 » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
e21 /318,323i,318i/ e23/728i/e28/528i ....készülget nagyon lassan v8 20-260-22-26
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2960 Dátum: 2010. Július 30. 11:00:15 » |
|
Én elsőnek arra lennék kiváncsi, mennyire birja a rendszer az e85-öt..Hallottam már olyat, hogy bizonyos anyagokat megrágcsál a bio...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Promega
Administrator
Nem elérhető
Sosemleszkész...
|
 |
« Válasz #2961 Dátum: 2010. Július 30. 11:07:04 » |
|
jaaaaa... Én a turbósítás tüa igényéről beszéltem... Simán az etanolhoz elég szokott lenni a nyomásemelés, és akkor semmi máshoz nem kell nyúlni, esetleg hideg idő esetén egy kis plusz hidegindítási dúsítás nem árt...
A gyújtásnál a két dolog kiegyenlíti egymást, mert az e85-nak pluszba kell adni, a turbósításnál meg vissza kellene venni, így maradhat ahol van...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsombor
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2962 Dátum: 2010. Július 30. 11:16:44 » |
|
http://www.marotikonyvker.hu/products/product_6637.html  Vedd meg, olvasd el... Ha ez megvolt, akkor menj el valakihez, aki ért hozzá, és csinált ilyet. És akkor ki tudod találni... Az etanolt meg szerintem első körben felejtsd el, kevesen értenek még hozzá, csak szopások hadával fogsz találkozni, és egyenlőre nem lesz tökéletes. Én már végigjártam, belelocsolsz egy valag pénzt, utána kell 50ezer km(hasraütöttem), mire megtérül.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lütyő1
Lázadó
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2963 Dátum: 2010. Július 30. 11:25:53 » |
|
http://www.marotikonyvker.hu/products/product_6637.html  Vedd meg, olvasd el... Ha ez megvolt, akkor menj el valakihez, aki ért hozzá, és csinált ilyet. És akkor ki tudod találni... Az etanolt meg szerintem első körben felejtsd el, kevesen értenek még hozzá, csak szopások hadával fogsz találkozni, és egyenlőre nem lesz tökéletes. Én már végigjártam, belelocsolsz egy valag pénzt, utána kell 50ezer km(hasraütöttem), mire megtérül. Nálam egyelőre elgondolkodási szinten van, megtérülni hamar megfog,mivel a fő üzemanyag a gáz lesz..  )
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsombor
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2964 Dátum: 2010. Július 30. 11:33:32 » |
|
Nálam egyelőre elgondolkodási szinten van, megtérülni hamar megfog,mivel a fő üzemanyag a gáz lesz..  ) Nekünk nem voltak jó tapasztalatok vele, annyival többet kért az autó belőle, hogy nem érte meg túlságosan. Plusz hozzá jött az átalakító.... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kox
Nem elérhető